Останні новини
На Львівщині потяг «Перемишль-Київ» травмував велосипедистаУ Червонограді пожежники загасили автомобіль, причини займання встановлюються (ФОТО)У Миколаєві, що на Львівщині чадним газом отруїлась жінкаНа Жидачівщині в ДТП загинув чоловікПрогноз погоди на 16 лютого: майже весна прийшла в Україну, але не у всі областіУ "Київстарі" розповіли, які тарифні плани скасують до 15 квітняСьогодні у Новояворівську відкрили інклюзивно-ресурсний центрЧерез грип у 7-ми навчальних закладах Львова призупинено навчанняЗа день на Львівщині 80 людей захворіли на кірМитники передали у бібліотеку Стефаника вилучені на кордоні раритетні книгиВ університеті Франка відкрили ІТ-лабораторіюНа Львівщині з незаконного користування повернуто 44 гектари землі, вартістю 28 мільйонівНа вихідні в Україну прийде весняне теплоНа Львівщині оштрафували чиновницю за незадекларований подарунок вартістю 230 тисячУ будинку на вул. Шевченка через пожежу на кухні ледь не згоріла квартира (ФОТО)На кордоні службовий собака виявив у тайнику 260 кілограмів тютюну (ФОТО)На Жидачівщині дорожники відновили ремонт аварійного мосту через Дністер (ФОТО)На Львівщині не розминулись віз з кіньми та «Пежо»Сьогодні відзначають Стрітення ГосподнєБудинок, у якому обвалилася стіна, купили на аукціоніВ Україні сьогодні практично без опадів, на півдні і заході температура до +5°
Авторизація
Календар публікацій
«    Лютий 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Як не підхопити кишкову інфекцію влітку: львів’янам нагадують правила безпеки


нфекцій зазвичай припадає саме на спекотну пору року, адже висока температура повітря сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання шлунково-кишкового тракту.

Про це повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Збудники кишкових інфекцій до організму потрапляють з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання.

Відтак для профілактики гострих кишкових інфекцій необхідно:
  • дотримуватися правил особистої гігієни;
  • ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;
  • мити та тримати у чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі;
  • користуватися індивідуальним посудом;
  • запобігати проникненню комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються харчові продукти;
  • регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;
  • окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м’ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);
  • для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, обробні дошки тощо);
  • добре прожарювати або проварювати продукти, особливо м’ясо, птицю, яйця і рибу;
  • дотримуватись відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів (не залишати приготовлені харчові продукти при кімнатній температурі більше, ніж на 2 години);
  • використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;
  • вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;
  • використовувати оброблені харчові продукти, наприклад, пастеризоване молоко;
  • мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у випадку споживання їх у сирому вигляді;
  • не вживати продукти з вичерпаним терміном придатності, використовувати для приготування їжі тільки свіжі продукти;
  • при транспортуванні і зберіганні харчових продуктів використовувати чисту упаковку (поліетилен, контейнери для харчових продуктів тощо);
  • не купувати харчові продукти у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі;
  • не давати маленьким дітям некип’ячене розливне молоко, сирі яйця тощо;
  • не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, уникати заковтування води під час купання;
  • уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання;
  • при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, біль голови, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою. Самолікування може призвести до значних ускладнень.

Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах