Останні новини
Сьогодні відзначається «єврейська Пасха»З 26 квітня перед Львівською оперою запрацює Великодній ярмарокСиноптики попереджають українців про сильні заморозки у найближчі дніНа Львівщині через нелегальних працівників птахофабрику оштрафували на 750 тисячНа Львівщині під час сварки чоловік поранив ножем свого родичаУ Львові, на будівництві з висоти 13-го поверху впав працівник. Чоловік помер до приїзду «швидкої»На Львівщині втопився юнакЗеленський заявив, що виходить зі свого бізнесу - студії "Квартал 95"На автодорозі Львів – Рава-Руська сталася потрійна ДТП: є травмованіУ Червонограді в палаючому будинку знайшли тіло чоловікаЯкі свята святкують 19 квітняПогода у Львові 19 квітняЯк знаки зодіаку проявляють свою любовДієтолог назвала безпечну дозу кофеїнуЯк холестерин впливає на наше здоров’яНазвано низькокалорійні продукти, які швидко втамовують голодРецепт курячих рулетів з начинкою запечених у духовціУ Львові відбудеться IX щорічний «Фестиваль Писанок»Львів’ян попереджають про заморозки на 19 та 20 квітняЩо приготували зорі на завтра? Гороскоп на 19 квітняПорошенко відреагував на судове рішення щодо «ПриватБанку»
Авторизація
Календар публікацій
«    Квітень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Двоє чоловіків, які у важкому стані перебувають в реанімації у Львові через ботулізм, потребують сироватки



Вчора, 21 серпня, у львівську інфекційну лікарню були госпіталізовані двоє чоловіків із Сокальського району з діагнозом ботулізм.

Це підтвердила головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко.

«Чоловіки 1958 і 1959 року народження були госпіталізовані у Львівську інфекційну лікарню. Їм стало погано після того, як спожили м’ясні консерви домашнього приготування. Лікарі відправили лист у Міністерство охорони здоров’я України, в якому наголошують на потребу у сироватці від ботулізму, якої необхідно ввести хворим», – сказала Наталія Тімко.

На Львівщині цього річ діагностували сім випадків ботулізму. Це гостра токсикоінфекція, що спричинена паличкою Clostridium botulinum, яка міститься в неправильно приготованих консервах. В основному це захворювання передається через їжу, зокрема, консерви домашнього приготування.

Аби уникнути захворювання, лікарі радять дотримуватися основного правила – чистоти. Що краще помита городина, гриби перед консервуванням, риба перед засолом, тим менша ймовірність потрапляння до продукту збудника ботулізму. Найменше здуття кришки на консервованих продуктах – сигнал про те, що цю продукцію не то що їсти, навіть пробувати не можна
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах