Останні новини
Тест: виберіть дерево і дізнайтеся таємниці вашої особистостіБізнес-гороскоп на завтра, 22 серпня, для всіх знаків зодіакуУ Львові патрульні «на гарячому» затримали квартирного злодіяСпека, заморозки і перший сніг: синоптики розповіли, якою буде погода в Україні восениНаприкінці жовтня вчителі складатимуть ЗНОУ Львові рятувальники загасили пожежу квартириЦієї ночі патрульні затримали двох нетверезих водіїв у ЛьвовіЗа минулу добу на Львівщині сталося 60 ДТП, загинула жінкаДвоє мешканців області постраждали від укусів змійВ Україні сьогодні без опадів, місцями спека до +33°Цитата дня: про життя і людейЧого очікувати від зірок у середу? Гороскоп на сьогодні, 21 серпня, для всіх знаків зодіакуЗнаки Зодіаку, які ніколи не повертаються до колишніхТест: Виберіть туфлі, які сподобалися і дізнайтеся, в чому ви особливіВ НБУ прокоментували зміцнення гривніБізнес-гороскоп на завтра, 21 серпня, для всіх знаків зодіакуНа чотири дні перекриють для руху транспорту частину вул. СахароваЗранку у Львові сталася різанина: є потерпілийНа території ЛАЗу вночі сталася пожежаСиноптики розповіли, якою буде погода в Україні у вересні8 вулиць у Львові залишилися без води: коли відновлять
Авторизація
Календар публікацій
«    Серпень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Як підвищити рівень гемоглобіну в крові: топ-7 продуктів



Залізовмісний білок гемоглобін є дуже важливим в організмі людини, оскільки він постачає киснем всі клітини. Тож якщо його рівень падає – клітинам не вистачає енергії для нормального функціонування.

Усім відомо, що коли в організмі падає рівень гемоглобіну, у людини починають мерзнути руки та ноги, паморочиться у голові, відчувається млявість, втома, головний біль, сонливість та інше, передає 24apteka.

Рівень гемоглобіну можна підвищувати спеціальними препаратами, але можна вдатись до більш корисного і простого способу – за допомогою смачних продуктів, які наситять організм необхідними елементами.

Халва містить найбільше заліза. Особливо цінною буде кунжутна халва, в 100 грамах якої є 50 мг заліза. 100 г соняшникової халви містять 33 мг заліза.

Цей продукт ще й позитивно впливає на роботу нервової, серцево-судинної та кісткової систем, адже халва містить ще магній, калій, мідь, цинк, вітаміни С, Е та В.

Печінка містить вітаміни Е, К, Н, В, мідь, залізо, фосфор, калій, магній та натрій. При надто низькому гемоглобіні медики рекомендують їсти хоча б 100 г страв з печінки щодня.

Буряк багатий на залізо, амінокислоти і вітаміни. Окрім того, він добре очищає печінку, може уповільнити старіння організму та суттєво знижувати ризик серцево-судинних захворювань.

Сухофрукти містять в 4-5 разів більше заліза, ніж свіжі фрукти. Чорнослив, курага, сушені яблука, фініки, інжир покращують стан серцево-судинної системи, нормалізують обмінні процеси в організмі та підвищують працездатність.

100 г морської капусти містить 12 мг заліза. Також цей продукт має чимало інших мінералів, які добре впливають на роботу всіх органів і систем організму.

Такі крупи, як гречка і вівсянка також допоможуть підняти гемоглобін. Але в жодному разі не можна їсти гречки з молоком, адже продукти, що містять кальцій, перешкоджають засвоєнню заліза.

Горіхи містять вітаміни А, Е, групи В, магній, калій, кобальт, омега-3 кислоти та рослинний білок. Для підвищення рівня гемоглобіну в крові достатньо з'їдати 5-6 штук в день. Також горіхи чудово зміцнюють імунітет та знімають втому.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах