Останні новини
На Львівщині жінку в полі вкусила зміяСьогодні у Львові відбудеться концерт до 51-річчя Кузьми СкрябінаЛьвівські поліцейські викрили крадія із Запорізької областіНа Львівщині виявлено африканську чуму свинейПід час пожежі в одеському готелі загинуло 8 людейЛьвівська залізниця змінила розклад руху приміського потяга Львів – ТрускавецьЯкі свята відзначають 17 серпняПогода у Львові 17 серпняЧого очікувати від зрок у суботу? Гороскоп на сьогодні, 17 серпня, для всіх знаків зодіакуДля яких знаків зодіаку любов і сім'я найважливішеЯк швидко заснути: корисні рекомендаціїІз понеділка перекриють рух транспорту на частині ЛисенкаДо Львова з офіційним візитом прибув очільник ПЦУ ЕпіфанійТест. Виберіть свій улюблений напій і ми розповімо про рівень вашої уваги і допитливості.Бізнес-гороскоп на завтра, 17 серпня, для всіх знаків зодіакуНа Львівщині зіткнулись два легковики - загинула дитина, п’ятеро осіб травмованіУ Львові змінять маршрути автобусів №4а та 52На Львівщині прикордонники виявили велику партію сигарет у потязіНа Львівщині внаслідок ДТП загинув пасажир автомобіляДе у Львові сьогодні не буде світлаВ Україні сьогодні місцями пройдуть дощі, у багатьох областях похолодає
Авторизація
Календар публікацій
«    Серпень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Супрун пояснила українцям, чому не варто відмовлятися від вуглеводів



Зараз багато людей переходять на дієти з низьким вмістом вуглеводів заради зменшення ваги та запобігання деяким видам захворювань. Чи корисно це, пояснила на своїй сторінці у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун. Вона зазначила, що вуглеводи бувають прості — звичайний цукор (у тістечках, цукерках), фруктоза та цукроза (у фруктах та овочах), лактоза (в молочних продуктах). І складні — це крохмаль. Складні вуглеводи є у картоплі, хлібі, рисі, макаронах та крупах.

"Шкодять прості вуглеводи — ті, що є у доданому цукрі (який у солодощах або той, що ми самі додаємо до страв). Вони спричиняють сильні коливання глюкози в крові. Коли її забагато, то виділяється гормон інсулін, й тоді глюкоза покидає кровотік, та відкладається в печінці, м'язах та жировій тканині у вигляді запасів - глікогену та жиру", - наголосила Супрун.

Саме тому, заявила вона, важливо стежити за рівнем споживання таких цукрів. Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. "Також, якщо займатися фізичними навантаженнями незадовго до поїдання солодкого або після, то більше цукру поглинуть саме м’язи та менше жиру утвориться на внутрішніх органах", - додала виконувач обов'язків глави МОЗ.

Вона наголосила, що жодні дієтичні рекомендації не радять повної відмови від вуглеводів, а обмеження стосуються лише доданих цукрів. Фрукти, які є джерелом простих цукрів, крохмалисті овочі, бобові, цільнозернові злаки рекомендують як основу раціону. 

Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах