Останні новини
Лише близько 12% українців заробляють понад 15 тисяч гривеньУ Львові затримали «кишенькову» злодійкуЯка поведінка людини провокує цукровий діабетПрогноз погоди на 17 листопада: сонячно, холодно, а негода відступає на східЧому людям подобається пити каву: відповідь вченихСупрун додала перцю: розповіла все про прянощіНа Закарпатті контрабандисти автомобілем збили прикордонника: він впав у комуУ Львові на вул. Жовківській автомобіль збив школяркуДо Львова привезли 30 трамваїв з БерлінаНа Львівщині шахтарі перекрили трасу до кордонуЗа вчорашній день у області сталося 89 ДТПСиноптики дали детальний прогноз на зиму в УкраїніНа Львівщині – штормове попередження. Завтра прогнозують тумани та ожеледицюЯк зміниться організм після відмови від курінняЗі Стрийського парку на зимівлю забрали лебедівМайже 20 вулиць Львова залишились без водиУкраїнські сім'ї тепер можуть обирати між пільгою та субсидієюЧи можна їсти суші під час правильного харчуванняВартість проїзду у міських автобусах Львова пропонують підвищити до 8 гривеньНа Золочівщині зловмисники пограбували будинок 80-річної жінкиЯк уникнути цукрового діабету: важливі поради Супрун
Авторизація
Календар публікацій
«    Листопад 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Супрун пояснила українцям, чому не варто відмовлятися від вуглеводів



Зараз багато людей переходять на дієти з низьким вмістом вуглеводів заради зменшення ваги та запобігання деяким видам захворювань. Чи корисно це, пояснила на своїй сторінці у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун. Вона зазначила, що вуглеводи бувають прості — звичайний цукор (у тістечках, цукерках), фруктоза та цукроза (у фруктах та овочах), лактоза (в молочних продуктах). І складні — це крохмаль. Складні вуглеводи є у картоплі, хлібі, рисі, макаронах та крупах.

"Шкодять прості вуглеводи — ті, що є у доданому цукрі (який у солодощах або той, що ми самі додаємо до страв). Вони спричиняють сильні коливання глюкози в крові. Коли її забагато, то виділяється гормон інсулін, й тоді глюкоза покидає кровотік, та відкладається в печінці, м'язах та жировій тканині у вигляді запасів - глікогену та жиру", - наголосила Супрун.

Саме тому, заявила вона, важливо стежити за рівнем споживання таких цукрів. Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. "Також, якщо займатися фізичними навантаженнями незадовго до поїдання солодкого або після, то більше цукру поглинуть саме м’язи та менше жиру утвориться на внутрішніх органах", - додала виконувач обов'язків глави МОЗ.

Вона наголосила, що жодні дієтичні рекомендації не радять повної відмови від вуглеводів, а обмеження стосуються лише доданих цукрів. Фрукти, які є джерелом простих цукрів, крохмалисті овочі, бобові, цільнозернові злаки рекомендують як основу раціону. 

Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах