Останні новини
Завтра майже всю Україну накриють дощі та мокрий снігУ львівському аеропорту затримали незаконного перевізника AirPodsЧастина Львова залишилась без води: перелік вулицьІз 31 березня пасажирські потяги додатково зупинятимуться на ПідзамчеЗа добу в пожежах на Львівщині загинуло троє людей81-річна жителька Городоцького району потрапила до лікарні через газУ Новому Роздолі “Мерседес” з’їхав у кювет: є постраждалийДе сьогодні у Львові та області не буде світлаТрагедія у Миколаєві: під час пожежі загинули двоє людейВ Україні поменшало безробітнихПогода у Львові на 26 березняКорисні звички на кожен день для прекрасного самопочуттяЯкі звички негативно впливають на шкіру обличчяВиявлена нова корисна властивість апельсинового сокуЩо приготували зорі на вівторок? Гороскоп на 26 березня для всіх знаків зодіакуНа Львівщині водій-порушник нацькував на патрульних собакуРецепт пирога з гороховою начинкоюБізнес-гороскоп на 26 березняУ Львові представили трамвай з новим брендуваннямУ Львові на будівництві робітник випав з третього поверху і загинувЖорстоке побиття: на Львівщині чоловік до смерті побив співмешканку
Авторизація
Календар публікацій
«    Березень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Супрун пояснила українцям, чому не варто відмовлятися від вуглеводів



Зараз багато людей переходять на дієти з низьким вмістом вуглеводів заради зменшення ваги та запобігання деяким видам захворювань. Чи корисно це, пояснила на своїй сторінці у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун. Вона зазначила, що вуглеводи бувають прості — звичайний цукор (у тістечках, цукерках), фруктоза та цукроза (у фруктах та овочах), лактоза (в молочних продуктах). І складні — це крохмаль. Складні вуглеводи є у картоплі, хлібі, рисі, макаронах та крупах.

"Шкодять прості вуглеводи — ті, що є у доданому цукрі (який у солодощах або той, що ми самі додаємо до страв). Вони спричиняють сильні коливання глюкози в крові. Коли її забагато, то виділяється гормон інсулін, й тоді глюкоза покидає кровотік, та відкладається в печінці, м'язах та жировій тканині у вигляді запасів - глікогену та жиру", - наголосила Супрун.

Саме тому, заявила вона, важливо стежити за рівнем споживання таких цукрів. Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. "Також, якщо займатися фізичними навантаженнями незадовго до поїдання солодкого або після, то більше цукру поглинуть саме м’язи та менше жиру утвориться на внутрішніх органах", - додала виконувач обов'язків глави МОЗ.

Вона наголосила, що жодні дієтичні рекомендації не радять повної відмови від вуглеводів, а обмеження стосуються лише доданих цукрів. Фрукти, які є джерелом простих цукрів, крохмалисті овочі, бобові, цільнозернові злаки рекомендують як основу раціону. 

Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах