Останні новини
На Львівщині туристи заблукали і травмувалися в горахУ літаках МАУ тепер продають наливки зі ЛьвоваВ уряді заявили, що з 1 березня пенсії зростуть на 17-20%Стало відомо, на скільки зріс експорт послуг на ЛьвівщиніУ Моршині водій на смерть збив 17-річного хлопця і втік з місця аваріїНа Львівщині потяг «Перемишль-Київ» травмував велосипедистаУ Червонограді пожежники загасили автомобіль, причини займання встановлюються (ФОТО)У Миколаєві, що на Львівщині чадним газом отруїлась жінкаНа Жидачівщині в ДТП загинув чоловікПрогноз погоди на 16 лютого: майже весна прийшла в Україну, але не у всі областіУ "Київстарі" розповіли, які тарифні плани скасують до 15 квітняСьогодні у Новояворівську відкрили інклюзивно-ресурсний центрЧерез грип у 7-ми навчальних закладах Львова призупинено навчанняЗа день на Львівщині 80 людей захворіли на кірМитники передали у бібліотеку Стефаника вилучені на кордоні раритетні книгиВ університеті Франка відкрили ІТ-лабораторіюНа Львівщині з незаконного користування повернуто 44 гектари землі, вартістю 28 мільйонівНа вихідні в Україну прийде весняне теплоНа Львівщині оштрафували чиновницю за незадекларований подарунок вартістю 230 тисячУ будинку на вул. Шевченка через пожежу на кухні ледь не згоріла квартира (ФОТО)На кордоні службовий собака виявив у тайнику 260 кілограмів тютюну (ФОТО)
Авторизація
Календар публікацій
«    Лютий 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Супрун додала перцю: розповіла все про прянощі



З давніх часів люди використовують прянощі — трави, насіння, коріння рослин із яскравими ароматом і смаком, додаючи їх до різних страв. Вони не тільки додають смаку до їжі, а й покращують травлення та в цілому мають велику користь для організму.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун.

Тож як прянощі діють на наш організм:

1. Впливають на травлення і набір ваги - наприклад, перець чилі та куркумін мають позитивний вплив на бактерії кишківника та як наслідок — здатність схуднути.

2. Діють на мозок та відчуття - від деяких спецій нам може ставати холодно або гаряче (наприклад, м'яти, чилійського перцю).

3. Можуть викликати ейфорію - пекучість деяких прянощів запускає в мозку систему захисту — виділення ендорфінів, нейромедіаторів задоволення. Саме тому гостра їжа в її поціновувачів може викликати радість та навіть звикання. Ванілін, одна з головних спецій солодощів, допомагає нам почуватись щасливими і розслабленими.

4. Прянощі сприяють тривалішому збереженню їжі та мають антимікробні властивості - чорний перець, розмарин, чебрець та інші прянощі здатні стримувати ріст мікроорганізмів. Тому деякі спеції можуть мати протизастудну дію. 

5. Мають антиоксидантну дію - корисними в цьому плані можуть бути паприка, сушені томати, орегано, розмарин, коріандр, кориця та куркумін. "Водночас з прянощами слід бути обережними. Краще не додавати їх у великих кількостях до їжі, якщо маєте проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Якщо ж додаєте прянощі — будьте уважні, які саме", - підсумувала Супрун.


Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах