Останні новини
Львівські прикордонники затримали литовця зі 6000 пачками сигаретУ Самбірському районі на сміттєзвалищі виявили обгоріле тіло 15-річного мешканця ЗакарпаттяЗавтра декілька вулиць у Личаківському районі будуть без водиНа трасі Броди-Радехів сталася масштабна ДТП: одна людина загинула, ще п’ятеро отримали травмиДоба на Донбасі: 14 обстрілів, поранений військовийКурс валют на 10 грудня: долар продовжує падати, євро ще тримаєтьсяВ Україні сьогодні пройдуть дощі та сніг, найтепліше буде на півдніУ київському метро померла 9-річна дівчинкаНа Яворівському полігоні резервіст поранив військовогоЗавтра «Львівобленерго» знеструмить частину будинків у двох районах ЛьвоваЗа добу на Львівщині виникло 55 ДТП. Двоє людей загинулиСупрун розповіла, чи корисні квашені продуктиУ центрі Львова п’яний водій BMW врізався у запарковане авто і намагався втектиВід завтра до Брюховичів курсуватимуть 12-метрові МАЗиДвоє мешканців Пустомитівщини потрапили до лікарні через отруєння чадним газомУ Пустомитівському районі зіткнулись дві іномарки.: є травмованіУ Львові зайнялась комунальна маршрутка.Випадок прокоментувало АТП-1Смертельна ДТП на Львівщині: «Лексус» врізався у деревоПрогноз погоди на 9 грудня: зима сонцем не порадує, проте буде теплоДоба на Донбасі: 13 обстрілів, один пораненийСупрун розповіла про наслідки перенесення застуди та грипу «на ногах»
Авторизація
Календар публікацій
«    Грудень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Супрун додала перцю: розповіла все про прянощі



З давніх часів люди використовують прянощі — трави, насіння, коріння рослин із яскравими ароматом і смаком, додаючи їх до різних страв. Вони не тільки додають смаку до їжі, а й покращують травлення та в цілому мають велику користь для організму.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун.

Тож як прянощі діють на наш організм:

1. Впливають на травлення і набір ваги - наприклад, перець чилі та куркумін мають позитивний вплив на бактерії кишківника та як наслідок — здатність схуднути.

2. Діють на мозок та відчуття - від деяких спецій нам може ставати холодно або гаряче (наприклад, м'яти, чилійського перцю).

3. Можуть викликати ейфорію - пекучість деяких прянощів запускає в мозку систему захисту — виділення ендорфінів, нейромедіаторів задоволення. Саме тому гостра їжа в її поціновувачів може викликати радість та навіть звикання. Ванілін, одна з головних спецій солодощів, допомагає нам почуватись щасливими і розслабленими.

4. Прянощі сприяють тривалішому збереженню їжі та мають антимікробні властивості - чорний перець, розмарин, чебрець та інші прянощі здатні стримувати ріст мікроорганізмів. Тому деякі спеції можуть мати протизастудну дію. 

5. Мають антиоксидантну дію - корисними в цьому плані можуть бути паприка, сушені томати, орегано, розмарин, коріандр, кориця та куркумін. "Водночас з прянощами слід бути обережними. Краще не додавати їх у великих кількостях до їжі, якщо маєте проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Якщо ж додаєте прянощі — будьте уважні, які саме", - підсумувала Супрун.


Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах