Останні новини
Стало відомо, на скільки зріс експорт послуг на ЛьвівщиніУ Моршині водій на смерть збив 17-річного хлопця і втік з місця аваріїНа Львівщині потяг «Перемишль-Київ» травмував велосипедистаУ Червонограді пожежники загасили автомобіль, причини займання встановлюються (ФОТО)У Миколаєві, що на Львівщині чадним газом отруїлась жінкаНа Жидачівщині в ДТП загинув чоловікПрогноз погоди на 16 лютого: майже весна прийшла в Україну, але не у всі областіУ "Київстарі" розповіли, які тарифні плани скасують до 15 квітняСьогодні у Новояворівську відкрили інклюзивно-ресурсний центрЧерез грип у 7-ми навчальних закладах Львова призупинено навчанняЗа день на Львівщині 80 людей захворіли на кірМитники передали у бібліотеку Стефаника вилучені на кордоні раритетні книгиВ університеті Франка відкрили ІТ-лабораторіюНа Львівщині з незаконного користування повернуто 44 гектари землі, вартістю 28 мільйонівНа вихідні в Україну прийде весняне теплоНа Львівщині оштрафували чиновницю за незадекларований подарунок вартістю 230 тисячУ будинку на вул. Шевченка через пожежу на кухні ледь не згоріла квартира (ФОТО)На кордоні службовий собака виявив у тайнику 260 кілограмів тютюну (ФОТО)На Жидачівщині дорожники відновили ремонт аварійного мосту через Дністер (ФОТО)На Львівщині не розминулись віз з кіньми та «Пежо»Сьогодні відзначають Стрітення Господнє
Авторизація
Календар публікацій
«    Лютий 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

В Україні запровадили нові правила маркування харчових продуктів



Верховна Рада ухвалила законопроект №8450 «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який запроваджує заборону на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо щодо властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.

Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках такими, щоби їх можна було легко прочитати, пише «Економічна правда».

Також визначається, що обов'язкова інформація про харчові продукти не має ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розробили з метою приведення українського законодавства відповідно до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти.

Законопроектом передбачено надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, згідно з даними досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.

Також законопроект запроваджує вимогу щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.

У той же час передбачений відхід від вимоги про обов'язкове надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень про їхню купівлю.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах