Останні новини
5 вагомих причин регулярно прогулюватисяДієтологи назвали ідеальні перекуси для офісуАстрологи назвали найсміливіші і енергійні знаки зодіакуІталійський лоукостер запускає 5 додаткових рейсів з УкраїниЗ понеділка зміниться графік руху кількох потягів Львівської залізниціТест: яку частину тіла ви миєте першою, потрапляючи в душ?На Львівщині викрили підпільні гральні закладиБізнес-гороскоп на завтра, 19 жовтня, для всіх знаків зодіакуУ Львові встановлять камери з системою розпізнавання обличУ Львові розпочався Lviv Criminal Law ForumУ Львові п’яний водій заїхав у свіжий бетон (ФОТО)На Львівщині чоловік наніс чисельні ножові поранення своїй дружиніПоблизу Львова зіткнулись дві автівки: загинула жінкаУ Львові чадним газом отруїлись двоє людейСьогодні в Україні без опадів, температура до +24°Які свята відзначають 18 жовтняЦитата дня: про життяЧого очікувати від зірок у п'ятницю? Гороскоп на сьогодні, 18 жовтня, для всіх знаків зодіакуТест. Що можна дізнатися про людину по тому, яку каву вона п’є?У Львові протестували доступність заїзду автобусів «Електрон» до платформ на пл. Двірцевій (ФОТО)В Україні знизилися ціни на овочі борщового набору
Авторизація
Календар публікацій
«    Жовтень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

В Україні запровадили нові правила маркування харчових продуктів



Верховна Рада ухвалила законопроект №8450 «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який запроваджує заборону на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо щодо властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.

Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках такими, щоби їх можна було легко прочитати, пише «Економічна правда».

Також визначається, що обов'язкова інформація про харчові продукти не має ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розробили з метою приведення українського законодавства відповідно до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти.

Законопроектом передбачено надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, згідно з даними досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.

Також законопроект запроваджує вимогу щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.

У той же час передбачений відхід від вимоги про обов'язкове надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень про їхню купівлю.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах