Останні новини
На Львівщині медики, які захворіли на COVID-19, отримали перші страхові виплатиКарантин на Львівщині продовжили до 1 червняНа Львівщині Covid-19 забрав іще одне життя"Нова пошта" повертає платне зберігання посилокУ роботі мереж «Укртелекому» стався масштабний збійУ неділю відбудеться святкування 126-річчя львівського трамваяНа Бродівщині в ДТП загинув мотоциклістЛьвів’янка до смерті закатувала матір через спадщинуЛьвівська та ще 3 області не готові до послаблення карантину – МОЗНа Львівщині підтвердили ще дві смерті людей, інфікованих COVID-19В Україні підтвердили 22 811 випадків коронавірусу, з них за добу – 429За добу на Львівщині - 50 позитивних ПЛР-тестів, загалом 1563 інфіковані коронавірусомНацбанк посилив курс гривніЯкі свята відзначають 29 травняПогода у Львові 29 травняЩо віщують зорі на сьогодні? Гороскоп на 29 травняБізнес-гороскоп на завтра, 29 травня, для всіх знаків зодіакуНа Старосамбірщині за незаконну рубку дерев зловмиснику світить 5 роківУ Львові вже одужали 40 медиків, які захворіли на COVID-19«Сьогоднішня статистика інфікування коронавірусом — це дуже тривожний дзвіночок», — мер ЛьвоваУ Львові щодня проводять близько 400 ПЛР-тестів на коронавірус
Авторизація
Календар публікацій
«    Травень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В Україні запровадили нові правила маркування харчових продуктів



Верховна Рада ухвалила законопроект №8450 «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який запроваджує заборону на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо щодо властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.

Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках такими, щоби їх можна було легко прочитати, пише «Економічна правда».

Також визначається, що обов'язкова інформація про харчові продукти не має ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розробили з метою приведення українського законодавства відповідно до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти.

Законопроектом передбачено надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, згідно з даними досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.

Також законопроект запроваджує вимогу щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.

У той же час передбачений відхід від вимоги про обов'язкове надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень про їхню купівлю.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах