Останні новини
Негода вирує на заході України: десятки затоплених будинків і перекриті автодорогиУ Львові стартує «Інноваційна Весна 2019»На Львівщині водій збив на смерть пішохода та втікНа Львівщині очікують продовження підійому рівня води в річкахУ червні продовжать роботи з капітального ремонту вул. ПластовоїТимошенко розкритикувала ідею референдуму про примирення з РФНа Львівщині внаслідок пожежі знищено будівлю та автомобільУ Куликові, що на Львівщині згорів житловий будинокЯкі свята відзначають 24 травняВ Україні офіційно стартувала виборча кампаніяПогода у Львові 24 травняВиявлено нову користь кавиНазвано звички, які заважають схуднути«Львівелектротранс» ввів у експлуатацію 27 вагонів із БерлінаГороскоп на завтра, 24 травня, для всіх знаків зодіакуВ аеропорту «Львів» затримали контрабанду брендового одягу та взуттяРазумков очолить партію «Слуга народу» і поведе її в парламентТест на 10 секунд: лише найуважніші побачать відмінності за секундиПетиція за відставку Зеленського зібрала голосиБізнес-гороскоп на 24 травня для всіх знаків зодіакуВиборча парламентська кампанія розпочинається 24 травня
Авторизація
Календар публікацій
«    Травень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

В Україні запровадили нові правила маркування харчових продуктів



Верховна Рада ухвалила законопроект №8450 «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який запроваджує заборону на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо щодо властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.

Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках такими, щоби їх можна було легко прочитати, пише «Економічна правда».

Також визначається, що обов'язкова інформація про харчові продукти не має ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розробили з метою приведення українського законодавства відповідно до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти.

Законопроектом передбачено надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, згідно з даними досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.

Також законопроект запроваджує вимогу щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.

У той же час передбачений відхід від вимоги про обов'язкове надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень про їхню купівлю.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах