Останні новини
Бізнес-гороскоп на 27 березня для всіх знаків зодіакуЗавтра майже всю Україну накриють дощі та мокрий снігУ львівському аеропорту затримали незаконного перевізника AirPodsЧастина Львова залишилась без води: перелік вулицьІз 31 березня пасажирські потяги додатково зупинятимуться на ПідзамчеЗа добу в пожежах на Львівщині загинуло троє людей81-річна жителька Городоцького району потрапила до лікарні через газУ Новому Роздолі “Мерседес” з’їхав у кювет: є постраждалийДе сьогодні у Львові та області не буде світлаТрагедія у Миколаєві: під час пожежі загинули двоє людейВ Україні поменшало безробітнихПогода у Львові на 26 березняКорисні звички на кожен день для прекрасного самопочуттяЯкі звички негативно впливають на шкіру обличчяВиявлена нова корисна властивість апельсинового сокуЩо приготували зорі на вівторок? Гороскоп на 26 березня для всіх знаків зодіакуНа Львівщині водій-порушник нацькував на патрульних собакуРецепт пирога з гороховою начинкоюБізнес-гороскоп на 26 березняУ Львові представили трамвай з новим брендуваннямУ Львові на будівництві робітник випав з третього поверху і загинув
Авторизація
Календар публікацій
«    Березень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

В Україні запровадили нові правила маркування харчових продуктів



Верховна Рада ухвалила законопроект №8450 «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який запроваджує заборону на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо щодо властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.

Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках такими, щоби їх можна було легко прочитати, пише «Економічна правда».

Також визначається, що обов'язкова інформація про харчові продукти не має ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розробили з метою приведення українського законодавства відповідно до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти.

Законопроектом передбачено надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, згідно з даними досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.

Також законопроект запроваджує вимогу щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.

У той же час передбачений відхід від вимоги про обов'язкове надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень про їхню купівлю.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах