Останні новини
Нероби за гороскопом — четвірка найбільш ледачих знаків ЗодіакуКілька порад, які допоможуть чоловікам покращити спілкування з дружинамиЯкщо зникнуть інтернет, зв'язок, радіо і ТБ: у Львові навчають, як діяти в надзвичайних ситуаціяхНезаконно літав у Крим: на Львівщині прикордонники не пропустили в Україну росіянина"Проводили спалювання під наглядом": в ДСНС прокоментували задимлення в Генконсульстві РФ у ЛьвовіВ екстреному порядку: Австралія закрила посольство у ЛьвовіГенеральне консульство Росії у Львові призупинило роботуТОП-3 знаки Зодіаку, для яких ця весна стане найважчоюЯкий копійчаний компонент додати в шампунь, щоб не мити голову щодняЕстонська розвідка показала карту, на якій Львів позначений ціллю для ймовірного обстрілу з боку російських військУ Львові стався обвал у житловому будинку: люди відмовилися від евакуаціїНідерланди переводять своїх дипломатів з Києва до Львова«Обманом змусили дути в драгер»: депутата зі Львівщини 4 рази впіймали п'яним за кермом67-річна жінка 3 місяці ходила зі зламаним хребтом і навіть не підозрювала про цеМеновазин: особливості застосування та ефективність препарату*Львівські бабаки дали свої прогнози на прихід весниУ Львові лікар протягнув зубами швидку, щоб привернути увагу до щеплення проти поліомієліту: відеоЯк знаки зодіаку створюють собі проблеми і псують життя — це допоможе зрозуміти корінь ваших проблемУ якому напрямку біжить людина? Тест покаже,як ви думаєте – чоловік або як жінкаБританія вслід за США переводить своїх дипломатів до Львова«Евакуація» до Львова: місцева влада розповіла, чи просили іноземні посольства виділити їм приміщення
Авторизація
Календар публікацій
«    Грудень 2025    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Як готувати овочі: дієтолог назвала найкращий спосіб



Усі ми знаємо, що овочі потрібно їсти щодня. У ВООЗ радять включити у свій щоденний раціон 500 грамів овочів та фруктів. Від способу приготування залежить користь цих продуктів.

Навряд чи принесуть користь овочі, які підсмажили на рафінованій соняшниковій олії, пише 24 канал.



Дієтолог Світлана Фус зазначає: найкраще споживати овочі сирими. Все тому, що під час варіння втрачається деяка частина вітамінів і мінералів. Перш за все, вітамін С, фолієва кислота і калій.

Але приготування овочів теж має свої переваги. Харчові волокна, що містяться в овочах, після термічної обробки легше засвоюються, що важливо для малюків і людей з проблемами травлення.

Найоптимальніший спосіб приготування овочів – на пару.

Не варто забувати і про один з основних принципів харчування — різноманітність. Тоді овочі не зможуть набриднути.


Дієтолог назвала загальні рекомендації щодо приготування овочів:

1) Температура приготування не більше 100 градусів.
2) Чим менший час теплової обробки – тим краще.
3) Якщо ж ви варите овочі, то кидайте їх у киплячу воду.
4) При готуванні у духовці – ставте овочі у вже розігріту.
5) Готуйте в посуді, що не окислюється і з закритою кришкою.
6) Дотримуйтеся режиму приготування продуктів, не переварюйте.
7) Готуйте овочі цілими, не в нарізаному вигляді. Очищати і нарізати краще безпосередньо перед вживанням або приготуванням салатів і рагу.
8) Нарізати потрібно не дуже дрібно, використання терки не бажано.
Рейтинг:
-
0
+
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:
Новини партнерів
Ми у соцмережах