Останні новини
Загадкова пневмонія у Китаї: вже понад 60 хворихУ будинку для літніх людей в Чехії трапилася пожежа, восьмеро загиблихБізнес-гороскоп на завтра, 20 січня, для всіх знаків зодіакуСиноптики попереджають про туман в УкраїніСнігопад у Канаді побив 20-річний рекордЛьвівські патрульні спіймали 22-річного закладчика наркотиківВ Україну з Ірану привезли тіла загиблих у катастрофі літака МАУНа Яворівщині чадним газом отруїлись двоє дітейОкупанти 6 разів за добу порушили "тишу": загинув військовий, ще 10 - пораненіХристияни східного обряду святкують ВодохрещаЦитата дня: про життяЯкі свята відзначають 19 січняЩо віщують зірки на сьогодні? Гороскоп на 19 січняЛікарі розповіли, чим корисні фініки взимкуРецепт риби в пароварці з лимономАстрологи назвали найсерйозніших чоловіків за знаком ЗодіакуБойовики на Донбасі поранили 8 українських воїнівТест. Як думаєте, на якій із картинoк найбільш дружна сім'я?Приміський потяг Ковель – Червоноград не курсуватиме до кінця січняУ жителя Львівщини на кордоні вилучили авто з прихованими сигаретами (фото)На Підзамче святкуватимуть Водохреща
Авторизація
Календар публікацій
«    Січень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Рецепт гратену з цукіні



Інгредієнти:

2 ст. л. качиного жиру (або оливкової олії);

3 цибулини, дуже тонко нарізати;



180 г рису басматі;

7 середніх цукіні, тонко нарізати (можна замінити на звичайний кабачок);

500 мл курячого або овочевого бульйону;

150 г твердого сиру;

морська сіль і мелений чорний перець;

оливкова олія.

Рецепт приготування гратену з цукіні на вечерю:
1. Покладіть на слабкий вогонь велику сковороду, додайте в неї качиний жир (або оливкову олію) і трохи води. Коли жир розтопиться і нагріється, додайте нарізану цибулю і смажте, поки вона не стане м'якою. Тим часом ретельно промийте рис холодною проточною водою.

2. Коли цибуля буде готовою, додайте в сковороду цукіні і рис. Перемішайте і влийте гарячий бульйон. Додайте вогонь і готуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. В суміші повинна залишитися рідина, тому при необхідності долийте трохи бульйону. Зніміть сковороду з вогню і додайте в неї 100 г тертого сиру. Приправте сіллю і перцем за смаком.

3. Змастіть олією форму для запікання або неглибоку керамічну каструлю. Викладіть у форму суміш таким чином, щоб більша частина скибочок цукіні була зверху – тоді рідина буде менше википати. Посипте сиром, що залишився.

4. Покладіть у духовку, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин. Верх гратену повинен підрум'янитися, а рис – повністю зваритися і увібрати більшу частину рідини. Подавайте з м'ясом або рибою і свіжим овочевим салатом. За бажанням – посипте зверху кукурудзою.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах