Останні новини
У Львові вогнеборці ліквідували пожежу в гаражахНа Львівщині внаслідок ДТП загинула людинаДе у Львові сьогодні не буде світлаЦитата дня: про життяЯкі свята відзначають 16 грудняПогода у Львові 16 грудняЧого очікувати від зірок у понеділок? Гороскоп на сьогодні, 16 грудня, для всіх знаків зодіакуАлергія на холод: що це таке та як з нею боротисьВиявили нові продукти, які викликають безсонняЗнаки Зодіаку, які найчастіше розбивають серцяРецепт картопляної піци з розмариномТест. Виберіть одну з чашок — результат вас вразить!У львівському фотосалоні в жінки з кишені вкрали телефонГороскоп на тиждень, з 16 по 22 грудня, для всіх знаків зодіакуУ Львівський храм св. Анни прибула чудотворна ікона Зарваницької Божої МатеріНа Львівщині стартував Міжнародний конкурс молодих вокалістів імені Василя СліпакаНа Львівщині за добу у ДТП загинуло троє людейУ центрі Львова рятувальники гасили пожежу в квартирі (ФОТО)Бізнес-гороскоп на завтра, 16 грудня, для всіх знаків зодіакуНа Львівщині горів підвал житлового будинкуНа Львівщині під колесами авто загинув 70-річний чоловік
Авторизація
19 лип 20:03Новини України
Рецепт запіканки з макаронів із сиром, овочами та шинкою

Інгредієнти
- 150 грам коротких макаронів
- 250 грам сиру Чеддер (або іншого сиру, що добре топиться), натерти на крупній тертці
- 5 ст.л. панірувальних сухарів
- 20 грам холодного вершкового масла, порізати шматочками
- Вершкове масло для змащування форми
- 30 мл оливкової олії
- 150 грам улюбленої копченої шинки, порізати кубиками
- 1 середнього розміру цукіні, порізати кубиками
- 1 середнього розміру солодкий перець, видалити насіння, порізати кубиками
- 50 грам вершкового масла
- 50 грам борошна
- 500 мл молока
- Щіпка меленого мускатного горіха
- Щіпка меленого духмяного перцю
- Сіль до смаку
Духовку розігріти до 180 ?С.
У великій сковорідці розігріти оливкову олію. Додати шинку та злегка підрум'янити.
Додати перець та цукіні, збільшити вогонь, та, постійно помішуючи, смажити все ще 2 хвилини. Зняти з вогню й додати макарони. Добре перемішати.
У невеликій сковорідці, на середньому вогні, розтопити вершкове масло, додати борошно й спеції, обсмажувати, час від часу помішуючи, до золотистості борошна.
Додати молоко та сіль до смаку, добре вимішати з підрум'яненим борошном і довести все разом до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити до загустіння соусу.
У сковорідку до макаронів додати соус та 2/3 тертого сиру. Добре перемішати.
Дно жаротривкої форми для запікання змастити вершковим маслом та посипати 2 ст.л. панірувальних сухарів.
Викласти макарони в підготовлену форму, розрівняти та посипати рештою сиру. Зверху рівномірно посипати панірувальними сухарями. Розкласти по поверхні шматочки холодного масла.
Поставити запіканку з макаронів в розігріту духовку та пекти 30-35 хвилин. Верх запіканки повинен добре підрум'янитись, а макарони остаточно зм'якнути.
Дістати запіканку з макаронів з овочами та шинкою з духовки та подавати одразу ж.
Читайте також:
загрузка...
Додати коментар
КАРТИНА ДНЯ
Новини партнерів
Відео матеріали
Ми у соцмережах