Останні новини
Погода у Львові 19 жовтняЧого очікувати від зірок у суботу? Гороскоп на сьогодні, 19 жовтня, для всіх знаків зодіаку5 вагомих причин регулярно прогулюватисяДієтологи назвали ідеальні перекуси для офісуАстрологи назвали найсміливіші і енергійні знаки зодіакуІталійський лоукостер запускає 5 додаткових рейсів з УкраїниЗ понеділка зміниться графік руху кількох потягів Львівської залізниціТест: яку частину тіла ви миєте першою, потрапляючи в душ?На Львівщині викрили підпільні гральні закладиБізнес-гороскоп на завтра, 19 жовтня, для всіх знаків зодіакуУ Львові встановлять камери з системою розпізнавання обличУ Львові розпочався Lviv Criminal Law ForumУ Львові п’яний водій заїхав у свіжий бетон (ФОТО)На Львівщині чоловік наніс чисельні ножові поранення своїй дружиніПоблизу Львова зіткнулись дві автівки: загинула жінкаУ Львові чадним газом отруїлись двоє людейСьогодні в Україні без опадів, температура до +24°Які свята відзначають 18 жовтняЦитата дня: про життяЧого очікувати від зірок у п'ятницю? Гороскоп на сьогодні, 18 жовтня, для всіх знаків зодіакуТест. Що можна дізнатися про людину по тому, яку каву вона п’є?
Авторизація
Календар публікацій
«    Жовтень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Рецепт лимонного кексу



Інгредієнти:

- борошно – 2 склянки;



- цукор – 1 стакан;
- вершкове масло (70% жирності) – 200 гр;
- лимон – 3 ш;
- куркума – 1 ч.л;
- цукрова пудра – 6-8 ст.л;
- яйце – 4 шт;
- сіль – 1 ч.л;
- сода – 1 ч.л.


Приготування:

1.Добре помийте та просушіть лимони, адже нам знадобиться цедра. Після цього цедру одного лимона натріть на дрібній тертці та вижміть сік з м'якості.

2. Вершкове масло кімнатної температури перетріть з цукром та куркумою. Саме куркума надає кексу жовтуватого відтінку. У цю масу додайте лимонний сік та цедру.

3. Відділіть жовтки від білків. Білки поки залиште в стороні, а жовтки додайте до тіста та добре вимішайте.

4. Борошно просійте та змішайте з сіллю та содою. Збийте білки до густої піни. Щоб отримати такий результат, посуд для збивання має бути абсолютно сухим, а вінчики для збивання холодними. Їх можна поставити на кілька хвилин в холодильник перед збиванням.

5. До борошна додайте яєчну суміш (жовтки, цукор, куркума та масло) і добре перемішайте. Потім в два етапи додайте збиті білки та перемішайте. Мішати потрібно ложкою або вінчиком, але не дуже інтенсивно.

6. Підготуйте форму для випікання. Якщо у вас силіконова форма, то її змащувати не потрібно, але можете присипати мукою. Якщо ж у вас інша форма, то краще змастити її маслом. Випікайте 30-40 хвилин при 180 градусів.

7. Щоб кекс був справді соковитим, його потрібно просочити соком лимонів. Для цього вичавіть сік з решти лимонів та вимішайте з цукровою пудрою. Якщо пудра погано розчиняється, можете злегка нагріти сік.

8. Дістаньте кекс з духовки та дайте йому охолонути. Після цього полийте його лимонною сумішшю. За бажанням, можете присипати пудрою та лимонною цедрою.

Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах