Останні новини
На Жидачівщині під час пожежі в квартирі мало не згоріла жінкаНа Львівщині жінка загинула під колесами автоУ Львові та Бірках частина вулиць залишиться без електропостачанняВ Україні сьогодні практично без опадів, на заході температура до +13°Які свята відзначають 20 листопадаЧого очікувати від зірок у середу? Гороскоп на сьогодні, 20 листопада, для всіх знаків зодіакуВживання яблук може бути кращим способом знизити холестеринДієтологи назвали шкідливі звички, які заважають схуднутиЛьвів’янок запрошують на жіночий форум «Superwoman Lviv»Тест. Виберіть вікно в яке хочете заглянути і дізнайтеся як закінчиться рікВідзавтра водіїв штрафуватимуть за перевезення дітей без автокріселБізнес-гороскоп на завтра, 20 листопада, для всіх знаків зодіакуНа Яворівщині відкрили вже десятий спортмайданчикКомунальні служби Львова переходять на зимовий режим роботиУ Львові з четвертого поверху впав чоловікЦитата дня: про цінність життяУ Львові маршрутка збила пішоходаЯкі свята відзначають 19 листопадаУ Дрогобицькому районі Audi на смерть збила велосипедистаНа Львівщині трапилась пожежа у багатоповерхівці (ВІДЕО)Сьогодні до 18:00 не буде водопостачання у частині Сихівського району
Авторизація
Календар публікацій
«    Листопад 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Рецепти квашеної капусти



Квашена капуста «Класична»

Інгредієнти: білокачанна капуста (пізніх сортів, велика) - 5-6 кг, морква (велика) - 2-3 шт., сіль, цукор за смаком, перець чорний горошком - 10-15 шт., лавровий лист - 7-8 шт.



Приготування:
Капусту розріжте на 2-4 частини. Нашаткуйте на спеціальній тертці або вручну. Моркву потріть на крупній тертці і додайте до капусти.
Посоліть овочі і додайте трохи цукру (не переборщіть, бо капуста буде м’якою). Добре перемішайте капусту руками, трохи здавлюючи, щоб почав виділятися сік.

Перекладіть капусту в трилітрові банки, додаючи чорний перець і лавровий лист. Добре утрамбуйте рукою, щоб виділявся сік. Соку має бути достатньо, щоб капуста не почорніла. Зверху накрийте марлею або прикрийте пластмасовою кришкою (щільно не закривайте). Залиште капусту при кімнатній температурі на 2-4 дні. Кожен день протикайте капусту довгим ножем до дна банки для виходу газів (бульбашок). Якщо цього не робити, капуста може гірчити. Коли капуста за смаком буде готова, поставте банки в холодильник, накривши поліетиленовими кришками.

Квашена капуста «Оригінальна»

Інгредієнти: 10 кг капусти, 500 г моркви, 2 стручки гіркого перцю, 4 головки часнику, 800 г цукру, 400 г солі, 9 л води, насіння кропу або кмину – за смаком, зелень селери або петрушки.

Приготування:
Капусту наріжте великими шматками, видаліть качани. Складіть в ємність для квашення і залийте розсолом із води і солі. Притисніть гнітом і залиште на 4 дні. Потім капусту подрібніть і покладіть назад в ємність, пересипаючи натертою морквою, подрібненим часником і гірким перцем і невеликою кількістю насіння кропу або кмину. Зелень також додайте за смаком. Розсіл, у якому квасилась капуста, злийте, процідіть, закип’ятіть, остудіть і залийте капусту. Залиште під гнітом ще на 2 дні, після чого перемішайте з цукром і розфасуйте в 3-літрові банки. Зберігайте в холоді.

Квашена капуста-асорті

Інгредієнти: 2 кг капусти, 3 моркви, 1 скл. журавлини (свіжої або мороженої), ? скл. зеленого винограду, 3 зелених яблука.

Розсіл: 1 л води, ? скл. рослинної олії, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. 9% оцту, 4-5 зубчиків часнику.

Приготування:
Для розсолу розчиніть у воді сіль і цукор, влийте оцет й олію, додайте часник, пропущений через прес. Нашаткуйте капусту, моркву натріть на тертці для корейської моркви, яблука наріжте тонкими скибками. Перемішайте. У ємність для квашення викладіть шар капусти з морквою та яблуками, шар винограду, шар журавлини, зверху покладіть капусту, що залишилася. Залийте розсолом, прикрийте чистою тканиною, зверху покладіть кружок і гніт і залиште на 2 дні. Готову капусту поставте в холодильник, накривши кришкою.

Квашена капуста у власному соку

Квашена капуста у власному соку готується протягом 3 днів.

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста – 3 кілограми.
  • Сіль за смаком.
  • Морква – 2 – 3 штуки.
  • Лавровий лист – 3 штуки.
  • Чорний перець горошком – 10 штук.
Приготування:
  • Капусту очистити від верхнього пошкодженого листя, добре вимити.
  • Розрізати капусту на дві частини і дрібно нашаткувати за допомогою ножа, терки або комбайна.
  • Моркву помити, очистити і натерти на крупній тертці.
  • Скласти моркву з капустою у велику миску і добре перемішати між собою, не м'яти.
  • Капусту посолити за смаком, додати лавровий лист і чорний перець, і знову добре перемішати, не м'яти.
  • В чисту банку закладаємо капусту, добре утрамбовувавши, щоб вона виділила свій власний сік.
  • Заповнену банку слід поставити в глибокий посуд, щоб в неї стікав сік з-під капусти.
  • Поставити банку при кімнатній температурі на три доби. На третій день йде піна, розсіл світлішає і спадає, капусту можна вважати приготованою.


Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах