Останні новини
Львівські поліцейські викрили крадія із Запорізької областіНа Львівщині виявлено африканську чуму свинейПід час пожежі в одеському готелі загинуло 8 людейЛьвівська залізниця змінила розклад руху приміського потяга Львів – ТрускавецьЯкі свята відзначають 17 серпняПогода у Львові 17 серпняЧого очікувати від зрок у суботу? Гороскоп на сьогодні, 17 серпня, для всіх знаків зодіакуДля яких знаків зодіаку любов і сім'я найважливішеЯк швидко заснути: корисні рекомендаціїІз понеділка перекриють рух транспорту на частині ЛисенкаДо Львова з офіційним візитом прибув очільник ПЦУ ЕпіфанійТест. Виберіть свій улюблений напій і ми розповімо про рівень вашої уваги і допитливості.Бізнес-гороскоп на завтра, 17 серпня, для всіх знаків зодіакуНа Львівщині зіткнулись два легковики - загинула дитина, п’ятеро осіб травмованіУ Львові змінять маршрути автобусів №4а та 52На Львівщині прикордонники виявили велику партію сигарет у потязіНа Львівщині внаслідок ДТП загинув пасажир автомобіляДе у Львові сьогодні не буде світлаВ Україні сьогодні місцями пройдуть дощі, у багатьох областях похолодаєНа Прикарпатті під час відпочинку отруїлися 13 дітейЯкі свята відзначають 16 серпня
Авторизація
Календар публікацій
«    Серпень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Супрун перед травневими святами радить, як уберегтися від отруєнь на пікніку



Напередодні тривалих вихідних в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як уникнути харчових отруєнь. Вона радить не забувати про них, коли будете готувати продукти на пікнік.

Порада 1. Дбайте про чистоту рук та місця, де готуєте.

"Не забувайте мити руки після контакту із сирими продуктами - м'ясом, рибою, яйцями та овочами, а також після того, як викидаєте щось у смітник чи торкаєтесь тварин. Стежте за чистотою кухонного приладдя (в умовах пікніку вимийте та продезінфікуйте поверхні, на яких будете нарізати та подавати їжу), захищайте їжу від комах, гризунів та інших тварин", - написала Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Порада 2. Розділяйте готові та сирі продукти.

Очільниця МОЗ радить використовувати окрему роздільну дошку для приготування сирих продуктів. Зберігати їх потрібно також окремо.

"Це потрібно, щоб запобігати забрудненню продуктів небезпечними бактеріями, які можуть бути в сирій їжі до термічної обробки", - зазначила вона.

Порада 3. Зберігайте порядок та правильний температурний режим в холодильнику.

За словами Супрун, температура у холодильнику має бути нижче 5°С. Також не варто переповнювати його продуктами, бо це впливає на циркуляцію повітря всередині й підтримання потрібної температури. Сире м'ясо потрібно зберігати окремо - у контейнері або харчовій плівці. Це необхідно для того, щоб попередити будь-який контакт з готовою їжею.

Порада 4. Не їжте продукти, в яких закінчився термін придатності до споживання, навіть якщо їжа нормально виглядає та пахне.

"Терміни придатності визначають та вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованій їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми", - зазначила Уляна Супрун.

Порада 5. Не залишайте приготовану їжу на столі довше, ніж на дві години.

Очільниця МОЗ нагадала, що у спеку продукти псуються надзвичайно швидко. Тож якщо їжа залишилась після пікніка, то її не варто зберігати “на завтра”.

Уляна Супрун зазначила, що сотні тисяч людей щороку мають харчове отруєння. Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з’являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея.

При перших симптомах отруєння чи інфекційних захворювань потрібно терміново звернутися до лікаря.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах