Останні новини
З понеділка зміниться графік руху кількох потягів Львівської залізниціТест: яку частину тіла ви миєте першою, потрапляючи в душ?На Львівщині викрили підпільні гральні закладиБізнес-гороскоп на завтра, 19 жовтня, для всіх знаків зодіакуУ Львові встановлять камери з системою розпізнавання обличУ Львові розпочався Lviv Criminal Law ForumУ Львові п’яний водій заїхав у свіжий бетон (ФОТО)На Львівщині чоловік наніс чисельні ножові поранення своїй дружиніПоблизу Львова зіткнулись дві автівки: загинула жінкаУ Львові чадним газом отруїлись двоє людейСьогодні в Україні без опадів, температура до +24°Які свята відзначають 18 жовтняЦитата дня: про життяЧого очікувати від зірок у п'ятницю? Гороскоп на сьогодні, 18 жовтня, для всіх знаків зодіакуТест. Що можна дізнатися про людину по тому, яку каву вона п’є?У Львові протестували доступність заїзду автобусів «Електрон» до платформ на пл. Двірцевій (ФОТО)В Україні знизилися ціни на овочі борщового наборуУ Львові стартував форум «Together for child»Бізнес-гороскоп на завтра, 18 жовтня, для всіх знаків зодіакуЛоукостер SkyUp Airlines відкрив нові рейси зі ЛьвоваУ Львові внаслідок наїзду авто загинула молода дівчина
Авторизація
Календар публікацій
«    Жовтень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Супрун перед травневими святами радить, як уберегтися від отруєнь на пікніку



Напередодні тривалих вихідних в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як уникнути харчових отруєнь. Вона радить не забувати про них, коли будете готувати продукти на пікнік.

Порада 1. Дбайте про чистоту рук та місця, де готуєте.

"Не забувайте мити руки після контакту із сирими продуктами - м'ясом, рибою, яйцями та овочами, а також після того, як викидаєте щось у смітник чи торкаєтесь тварин. Стежте за чистотою кухонного приладдя (в умовах пікніку вимийте та продезінфікуйте поверхні, на яких будете нарізати та подавати їжу), захищайте їжу від комах, гризунів та інших тварин", - написала Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Порада 2. Розділяйте готові та сирі продукти.

Очільниця МОЗ радить використовувати окрему роздільну дошку для приготування сирих продуктів. Зберігати їх потрібно також окремо.

"Це потрібно, щоб запобігати забрудненню продуктів небезпечними бактеріями, які можуть бути в сирій їжі до термічної обробки", - зазначила вона.

Порада 3. Зберігайте порядок та правильний температурний режим в холодильнику.

За словами Супрун, температура у холодильнику має бути нижче 5°С. Також не варто переповнювати його продуктами, бо це впливає на циркуляцію повітря всередині й підтримання потрібної температури. Сире м'ясо потрібно зберігати окремо - у контейнері або харчовій плівці. Це необхідно для того, щоб попередити будь-який контакт з готовою їжею.

Порада 4. Не їжте продукти, в яких закінчився термін придатності до споживання, навіть якщо їжа нормально виглядає та пахне.

"Терміни придатності визначають та вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованій їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми", - зазначила Уляна Супрун.

Порада 5. Не залишайте приготовану їжу на столі довше, ніж на дві години.

Очільниця МОЗ нагадала, що у спеку продукти псуються надзвичайно швидко. Тож якщо їжа залишилась після пікніка, то її не варто зберігати “на завтра”.

Уляна Супрун зазначила, що сотні тисяч людей щороку мають харчове отруєння. Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з’являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея.

При перших симптомах отруєння чи інфекційних захворювань потрібно терміново звернутися до лікаря.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах