Останні новини
Синоптик розповіла, коли в Україні похолодаєУ Трускавці відкрився IV Форум місцевого розвиткуУ жовтні Нацбанк введе в обіг банкноту номіналом в 1000 гривеньУкраїна призупиняє участь у роботі ПАРЄУ ДТП на Дрогобиччині постраждали двоє людейНа Львівщині11-річного хлопчика вдарило струмом на залізничній коліїНаскільки з 1 липня подорожчає виготовлення закордонного паспортаЯке свято 25 червня: народні прикмети й традиції, чого не можна робити в цей деньУ Львові, Винниках і Брюховичах планово вимикатимуть світлоПогода у Львові 25 червняТест : "Який ти у спілкуванні"Бізнес-гороскоп на завтра, 25 червня, для всіх знаків зодіакуУ Золочеві, що на Львівщині у ДТП загинув 37-річний мотоциклістУ «Львівській політехніці» запрацює IoT-лабораторіяУ Львові вночі чоловік проник в чужий автомобільПетрів піст 2019: скільки триватиме, правила харчування та заборониНа Львівщині з водойм витягнули двох потопельниківЛьвів’ян просять оминати будинок на вул. Князя Романа, 26 – можливий обвал стіниНа Сколівщині через укус гадюки госпіталізовано 39-річного чоловікаДТП на Бродівщині: двоє підлітків загинуло, ще п’ятеро осіб травмованоДе сьогодні у Львові не буде світла
Авторизація
Календар публікацій
«    Червень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Супрун перед травневими святами радить, як уберегтися від отруєнь на пікніку



Напередодні тривалих вихідних в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як уникнути харчових отруєнь. Вона радить не забувати про них, коли будете готувати продукти на пікнік.

Порада 1. Дбайте про чистоту рук та місця, де готуєте.

"Не забувайте мити руки після контакту із сирими продуктами - м'ясом, рибою, яйцями та овочами, а також після того, як викидаєте щось у смітник чи торкаєтесь тварин. Стежте за чистотою кухонного приладдя (в умовах пікніку вимийте та продезінфікуйте поверхні, на яких будете нарізати та подавати їжу), захищайте їжу від комах, гризунів та інших тварин", - написала Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Порада 2. Розділяйте готові та сирі продукти.

Очільниця МОЗ радить використовувати окрему роздільну дошку для приготування сирих продуктів. Зберігати їх потрібно також окремо.

"Це потрібно, щоб запобігати забрудненню продуктів небезпечними бактеріями, які можуть бути в сирій їжі до термічної обробки", - зазначила вона.

Порада 3. Зберігайте порядок та правильний температурний режим в холодильнику.

За словами Супрун, температура у холодильнику має бути нижче 5°С. Також не варто переповнювати його продуктами, бо це впливає на циркуляцію повітря всередині й підтримання потрібної температури. Сире м'ясо потрібно зберігати окремо - у контейнері або харчовій плівці. Це необхідно для того, щоб попередити будь-який контакт з готовою їжею.

Порада 4. Не їжте продукти, в яких закінчився термін придатності до споживання, навіть якщо їжа нормально виглядає та пахне.

"Терміни придатності визначають та вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованій їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми", - зазначила Уляна Супрун.

Порада 5. Не залишайте приготовану їжу на столі довше, ніж на дві години.

Очільниця МОЗ нагадала, що у спеку продукти псуються надзвичайно швидко. Тож якщо їжа залишилась після пікніка, то її не варто зберігати “на завтра”.

Уляна Супрун зазначила, що сотні тисяч людей щороку мають харчове отруєння. Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з’являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея.

При перших симптомах отруєння чи інфекційних захворювань потрібно терміново звернутися до лікаря.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах