Останні новини
Одещину атакують медузиУ Харківській області горять склади із зерномМокрий сніг, холод та вітер: якою буде погода в Україні наступного тижняВчора на Львівщині сталось 36 автомобільних аварійНа Старосамбірщині горіла гоподарська будівля (ФОТО)У перший день змагань «Ігри нескорених» українець здобув медальНа Львівщині потяг на смерть збив людинуНа трасі Львів-Самбір горів туристичний автобусУкраїну полиє дощамиНа Черкащині автобус з дітьми потрапив у ДТП: одна дівчинка загинулаЯк підвищити рівень гемоглобіну в крові: топ-7 продуктівСупрун закликає молодь слухати музику тихішеЧому корисно відсипатися на вихіднихНа Жовківщині патрульний автомобіль зіткнувся з фурою: є постраждаліПрогноз погоди на 21 жовтня: в Україні буде холодно, подекуди пройдуть дощіНа Львівщині чоловік пропонував прикордонникам хабар, що незаконно вивезти дитину за кордонЗ понеділка для львів'ян розпочнеться опалювальний сезонУ Львові не розминулись «Мерседес» і скутер: є травмованіВчора в одній з львівських багатоповерхівок сталась пожежаУ Краковці затримали українця з сотнями радянських паспортів та орденівУ ДТП під Києвом загинула акторка "Дизель шоу"
Авторизація
Календар публікацій
«    Жовтень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
22 травень 22:23Новини світу / Життя

Чому маргарин у харчових продуктах може спричинити смерть: пояснення ВООЗ



Всесвітня організація охорони здоров'я закликає зменшити використання трансжирів з харчових продуктів. Адже кількість випадків смерті через споживання трансжирів різко зросла.

Зі слів медиків, щороку кількість випадків смерті через споживання небезпечних жирів зростає до 500 тисяч осіб, передає Країна здоров'я.

Читайте також: Медики назвали ТОП-10 найкорисніших продуктів у світі

У зв'язку з цим генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив метою на 2019 - 2023 роки усунення трансжирів з харчових продуктів.

Як відомо, основними джерелами трансжирів є солоні снеки, кондитерські вироби і листкова випічка (трансжири утворюються при гідрогенізації ненасичених жирів у виробництві маргарину).

Вживання великої кількості трансжирів в їжу призводить до серцево-судинних захворювань і підвищеної смертності, адже вони серйозно збільшують вміст холестерину низької щільності у крові.

Тож такий продукт як маргарин, варто усунути з харчових продуктів, замінивши його здоровими альтернативами. На сьогодні норми суворого обмеження вмісту трансжирів у продуктах діють вже у Данії, Фінляндії та Швейцарії.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах