Останні новини
«Нафтогаз» знову піднімає ціни на газ для промисловостіНа Львівщині грабіжник видурив в чоловіка телефон та зіштовхнув його у водоймуСупрун порадила українцям, як боротися зі стресомУ Львові автівка переїхала пішохода: чоловік потрапив до реанімаціїШколи Львівщини отримали 36 нових шкільних автобусівЗа квартирні крадіжки 27-річного мешканця Жовківщини засудили до 3 років ув’язненняЗ початку року на ботулізм захворіли 80 українцівУ Мостиському районі відбулось лобове зіткнення двох автомобілів: водій одного з них загинувУ Дрогобичі під час пожежі у будинку загинув 57-річний власникУ Рівненській області на весіллі отруїлися 13 людейДротовий телефон з листопада подорожчає на 17%Мешканці Львівщини заборгували за газ понад мільярд гривеньЗавтра в Україні буде дуже спекотно, на півдні температура підніметься до +37°На Миколаївщині поліцейські знайшли плантацію конопель вартістю 12 млнСупрун назвала "пігулку" від багатьох небезпечних хворобБезпечного куріння не існує: Супрун розвінчала міф про електронні сигаретиСьогодні в Україні буде спекотно і майже без опадівУ Сколівському районі вантажівка зіткнулась із туристичним автобусомРейсовий автобус із Закарпаття збив велосипедиста у Турці122 медзаклади Львівщини зареєструвалися у системі eHealthНа Львівщині грабіжник проковтнув золотий ланцюжок
Авторизація
Календар публікацій
«    Серпень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

8 продуктів, які найчастіше призводять до отруєнь



Навіть звичайні популярні продукти, які виглядають безпечно, можуть стати причиною серйозного отруєння.

Зі слів американських вчених Центру науки в інтересах суспільства (CSPI), одним з таких продуктів є листя салату, передає 24apteka.

Вони зазначають, що листя зеленого салату найчастіше призводить до спалахів харчових отруєнь. Аби уникнути отруєнь, листя салату необхідно ретельно вимити перед вживанням.

Читайте також: 8 найкорисніших ягід, які можна з'їсти влітку

Додамо, у 35 американських штатах майже 200 осіб отруїлися зараженим салатом-латуком, через що щонайменше п'ять людей померли.
Не менш небезпечними є яйця, адже у них може бути інфекція сальмонели. Тож якщо шкаралупа яйця брудна – потрібно помити яйця, перш ніж готувати омлет та інші страви.

А от м'ясо курки може містити бактерії Campylobacter. Вони викликають захворювання, яке призводить до розладу травлення і можуть спровокувати лихоманку. Тож перед споживанням необхідно добре промити сире м'ясо та старатись, щоб вода під час миття не потрапила на фартух, стіл та інше.

Тунець буде небезпечним, якщо його неправильно розморожують і зберігають. Тоді утворюється токсичний білок скомбротоксін. Отруєння, викликані цим білком, супроводжуються висипом, блювотою, болем у животі, діареєю, тахікардією і навіть втратою зору.

Щоб цього не сталось, рибу потрібно розморожувати без контакту з повітрям – не відкриваючи упакування тунець необхідно покласти у холодильник і почекати, поки він розморозиться.

Читайте також: Забудьте про їжу перед телевізором і дотримуйтесь режиму: Супрун радить, як привчити дитину до здорового харчування

У сир на будь-якій стадії виробництва можуть потрапити патогенні мікроорганізми (зокрема, бруцельоз чи лістеріоз), які можуть бути у непастеризованому молоці від хворих тварин.

Ковбаси і м'ясні напівфабрикати також часто можуть бути заражені бактеріями групи кишкової палички і патогенними мікроорганізмами (лістерії і сальмонели).

Коктейль з морепродуктів може мати забагато дріжджів, а це свідчить про недотримання санітарних норм на виробництві.

А магазинний фарш може містити залишкові кількості антимікробних препаратів, кишкову паличку, сальмонелу і лістерії. Тож аби не отримати інфекцію, варто добре обсмажувати котлети.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах