Останні новини
У Бібрці на Львівщині п’яний чоловік кинув у фонтан гранатуСупрун зруйнувала популярний міф про народні "ліки" від грипуПрогноз погоди на сьогодні: в Україні без опадів, температура до +23°На Сокальщині у ДТП загинув водій мопедаНа Львівщині вперше за півстоліття для туристів відкриють замок "Золотої підкови" (ФОТО)Мінсоцполітики запустило «гарячу лінію» для скарг на незаконні субсидіїФільм «DZIDZIO Перший Раз» буде доступним для незрячих і нечуючих людейТепла більше не буде: на Україну насувається похолоданняВ Україні цьогоріч зріс врожай овочівУкраїну накриє магнітна буря«Укрзалізниця» анонсувала оновлені білі вагони та регулювання температури в купеНа Тернопільщині робітнику на підприємстві відірвало руку промисловим міксеромЧерез неправильне зберігання вакцин на Прикарпатті захворіли на кір 53 дитиниУ пункті пропуску «Грушів» затримали «нафаршироване» цигарками BMWНа Львівщині вантажівка зітнулась з маршруткою: є травмованіСупрун попередила українців про невидиму загрозу від телефонівУ Мостиському районі не розминувся мікроавтобус та мотоцикл: водій двоколісного отримав перелом нігНа Львівщині прогнозують туман, а до кінця тижня - приморозкиНа Львівщині 35-річний чоловік облаштував у своєму домогосподарстві нарколабораторіюЩо таке дефіцит калорій і як його застосовуватиПрогноз погоди на 18 жовтня: очікується майже літня спека
Авторизація
Календар публікацій
«    Жовтень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

8 продуктів, які найчастіше призводять до отруєнь



Навіть звичайні популярні продукти, які виглядають безпечно, можуть стати причиною серйозного отруєння.

Зі слів американських вчених Центру науки в інтересах суспільства (CSPI), одним з таких продуктів є листя салату, передає 24apteka.

Вони зазначають, що листя зеленого салату найчастіше призводить до спалахів харчових отруєнь. Аби уникнути отруєнь, листя салату необхідно ретельно вимити перед вживанням.

Читайте також: 8 найкорисніших ягід, які можна з'їсти влітку

Додамо, у 35 американських штатах майже 200 осіб отруїлися зараженим салатом-латуком, через що щонайменше п'ять людей померли.
Не менш небезпечними є яйця, адже у них може бути інфекція сальмонели. Тож якщо шкаралупа яйця брудна – потрібно помити яйця, перш ніж готувати омлет та інші страви.

А от м'ясо курки може містити бактерії Campylobacter. Вони викликають захворювання, яке призводить до розладу травлення і можуть спровокувати лихоманку. Тож перед споживанням необхідно добре промити сире м'ясо та старатись, щоб вода під час миття не потрапила на фартух, стіл та інше.

Тунець буде небезпечним, якщо його неправильно розморожують і зберігають. Тоді утворюється токсичний білок скомбротоксін. Отруєння, викликані цим білком, супроводжуються висипом, блювотою, болем у животі, діареєю, тахікардією і навіть втратою зору.

Щоб цього не сталось, рибу потрібно розморожувати без контакту з повітрям – не відкриваючи упакування тунець необхідно покласти у холодильник і почекати, поки він розморозиться.

Читайте також: Забудьте про їжу перед телевізором і дотримуйтесь режиму: Супрун радить, як привчити дитину до здорового харчування

У сир на будь-якій стадії виробництва можуть потрапити патогенні мікроорганізми (зокрема, бруцельоз чи лістеріоз), які можуть бути у непастеризованому молоці від хворих тварин.

Ковбаси і м'ясні напівфабрикати також часто можуть бути заражені бактеріями групи кишкової палички і патогенними мікроорганізмами (лістерії і сальмонели).

Коктейль з морепродуктів може мати забагато дріжджів, а це свідчить про недотримання санітарних норм на виробництві.

А магазинний фарш може містити залишкові кількості антимікробних препаратів, кишкову паличку, сальмонелу і лістерії. Тож аби не отримати інфекцію, варто добре обсмажувати котлети.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах