Останні новини
Матч «Львів» – «Ворскла» пройде на «Арені Львів»На Львівщині судитимуть зловмисника за незаконну зрубку деревУ Львові комунальні служби проводять миття і дезінфекцію в містіШмигаль закликає компанії переводити роботу в онлайнНазвано причини низької явки на місцевих виборах в УкраїніЖодна область не готова до послаблення карантину – МОЗВ Україні - 7 474 нових випадки коронавірусуУ ще 151 львів'янина виявили коронавірусЯкі свята відзначають 28 жовтняЩо віщують зорі на сьогодні? Гороскоп на 28 жовтняУ лікарнях Львова збільшать кількість ліжкомісць для хворих на СОVIDНа Турківщині триває ремонт автомобільної дороги Бориня-БоберкаТест. Яка з цих жінок брехуха? Мало кому вдається вказати правильну відповідьНаступного року на вулиці Медової Печери відкриють дитячий садочок на 200 дітейБізнес-гороскоп на завтра, 28 жовтня, для всіх знаків зодіакуУ Львові діє мобільна бригада соціально-психологічної допомогиЛіжка у «COVID» лікарнях Львівщини зайняті вже на 57%: на стаціонарному лікуванні перебуває 1663 хворихПерерахунок пенсій у грудні: хто буде отримувати більшеЗавтра «Львівводоканал» перепідключатиме новий водопровід: частина Франківського району буде без водопостачанняНа Львівщині ще дві лікарні прийматимуть хворих із COVID-19У Франківську заповнені всі ліжка, виділені для хворих на COVID-19
Авторизація
Календар публікацій
«    Жовтень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

8 продуктів, які найчастіше призводять до отруєнь



Навіть звичайні популярні продукти, які виглядають безпечно, можуть стати причиною серйозного отруєння.

Зі слів американських вчених Центру науки в інтересах суспільства (CSPI), одним з таких продуктів є листя салату, передає 24apteka.

Вони зазначають, що листя зеленого салату найчастіше призводить до спалахів харчових отруєнь. Аби уникнути отруєнь, листя салату необхідно ретельно вимити перед вживанням.

Читайте також: 8 найкорисніших ягід, які можна з'їсти влітку

Додамо, у 35 американських штатах майже 200 осіб отруїлися зараженим салатом-латуком, через що щонайменше п'ять людей померли.
Не менш небезпечними є яйця, адже у них може бути інфекція сальмонели. Тож якщо шкаралупа яйця брудна – потрібно помити яйця, перш ніж готувати омлет та інші страви.

А от м'ясо курки може містити бактерії Campylobacter. Вони викликають захворювання, яке призводить до розладу травлення і можуть спровокувати лихоманку. Тож перед споживанням необхідно добре промити сире м'ясо та старатись, щоб вода під час миття не потрапила на фартух, стіл та інше.

Тунець буде небезпечним, якщо його неправильно розморожують і зберігають. Тоді утворюється токсичний білок скомбротоксін. Отруєння, викликані цим білком, супроводжуються висипом, блювотою, болем у животі, діареєю, тахікардією і навіть втратою зору.

Щоб цього не сталось, рибу потрібно розморожувати без контакту з повітрям – не відкриваючи упакування тунець необхідно покласти у холодильник і почекати, поки він розморозиться.

Читайте також: Забудьте про їжу перед телевізором і дотримуйтесь режиму: Супрун радить, як привчити дитину до здорового харчування

У сир на будь-якій стадії виробництва можуть потрапити патогенні мікроорганізми (зокрема, бруцельоз чи лістеріоз), які можуть бути у непастеризованому молоці від хворих тварин.

Ковбаси і м'ясні напівфабрикати також часто можуть бути заражені бактеріями групи кишкової палички і патогенними мікроорганізмами (лістерії і сальмонели).

Коктейль з морепродуктів може мати забагато дріжджів, а це свідчить про недотримання санітарних норм на виробництві.

А магазинний фарш може містити залишкові кількості антимікробних препаратів, кишкову паличку, сальмонелу і лістерії. Тож аби не отримати інфекцію, варто добре обсмажувати котлети.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах