Останні новини
Вчора на Львівщині сталось 50 ДТПУ Пустомитівському районі чоловік поранив ножем двох 17-річних хлопцівПасажирка з Рівного повідомила про замінування залізничного вокзалу у ЛьвовіУ Закарпатській області снігова лавина заблокувала трасу (ФОТО)Хлопець, що до смерті побив односельчанина, сяде за ґрати майже на 9 роківНа Жидачівщині під час пожежі в будинку загинули двоє осіб (ФОТО)ДСНС попереджає про лавинну небезпеку у КарпатахПрогноз погоди на 18 січня: останній теплий день перед йорданськими морозамиЯк робота в офісі може зашкодити сімейному життюНа вул. Руській у Львові перенесли трамвайну зупинкуУ Львові спіймали столичних «гастролерів», які грабували магазиниБільше половини покупок українці вже оплачують карткоюЗавтра в Україні потепліє, вдень місцями очікується до +10°У Львові на 18-річну дівчину з будинку впав шматок цегли"Укрзалізниця" запровадила функцію онлайн-купівлі пільгових квитків людям з інвалідністюСьогодні до 22 години у центрі Львова частково не буде водиНа Львівщині автобус наїхав на чоловіка, який сидів на дорозіНа Пустомитівщині невідомий водій збив пішохода і втікНа олійному заводі «Майола» згоріло 40 тонн насінняНа заході України оголосили штормове попередженняУ Запоріжжі від грипу померло немовля
Авторизація
Календар публікацій
«    Січень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

8 продуктів, які найчастіше призводять до отруєнь



Навіть звичайні популярні продукти, які виглядають безпечно, можуть стати причиною серйозного отруєння.

Зі слів американських вчених Центру науки в інтересах суспільства (CSPI), одним з таких продуктів є листя салату, передає 24apteka.

Вони зазначають, що листя зеленого салату найчастіше призводить до спалахів харчових отруєнь. Аби уникнути отруєнь, листя салату необхідно ретельно вимити перед вживанням.

Читайте також: 8 найкорисніших ягід, які можна з'їсти влітку

Додамо, у 35 американських штатах майже 200 осіб отруїлися зараженим салатом-латуком, через що щонайменше п'ять людей померли.
Не менш небезпечними є яйця, адже у них може бути інфекція сальмонели. Тож якщо шкаралупа яйця брудна – потрібно помити яйця, перш ніж готувати омлет та інші страви.

А от м'ясо курки може містити бактерії Campylobacter. Вони викликають захворювання, яке призводить до розладу травлення і можуть спровокувати лихоманку. Тож перед споживанням необхідно добре промити сире м'ясо та старатись, щоб вода під час миття не потрапила на фартух, стіл та інше.

Тунець буде небезпечним, якщо його неправильно розморожують і зберігають. Тоді утворюється токсичний білок скомбротоксін. Отруєння, викликані цим білком, супроводжуються висипом, блювотою, болем у животі, діареєю, тахікардією і навіть втратою зору.

Щоб цього не сталось, рибу потрібно розморожувати без контакту з повітрям – не відкриваючи упакування тунець необхідно покласти у холодильник і почекати, поки він розморозиться.

Читайте також: Забудьте про їжу перед телевізором і дотримуйтесь режиму: Супрун радить, як привчити дитину до здорового харчування

У сир на будь-якій стадії виробництва можуть потрапити патогенні мікроорганізми (зокрема, бруцельоз чи лістеріоз), які можуть бути у непастеризованому молоці від хворих тварин.

Ковбаси і м'ясні напівфабрикати також часто можуть бути заражені бактеріями групи кишкової палички і патогенними мікроорганізмами (лістерії і сальмонели).

Коктейль з морепродуктів може мати забагато дріжджів, а це свідчить про недотримання санітарних норм на виробництві.

А магазинний фарш може містити залишкові кількості антимікробних препаратів, кишкову паличку, сальмонелу і лістерії. Тож аби не отримати інфекцію, варто добре обсмажувати котлети.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах