Останні новини
У Пустомитівському районі чоловік поранив ножем двох 17-річних хлопцівПасажирка з Рівного повідомила про замінування залізничного вокзалу у ЛьвовіУ Закарпатській області снігова лавина заблокувала трасу (ФОТО)Хлопець, що до смерті побив односельчанина, сяде за ґрати майже на 9 роківНа Жидачівщині під час пожежі в будинку загинули двоє осіб (ФОТО)ДСНС попереджає про лавинну небезпеку у КарпатахПрогноз погоди на 18 січня: останній теплий день перед йорданськими морозамиЯк робота в офісі може зашкодити сімейному життюНа вул. Руській у Львові перенесли трамвайну зупинкуУ Львові спіймали столичних «гастролерів», які грабували магазиниБільше половини покупок українці вже оплачують карткоюЗавтра в Україні потепліє, вдень місцями очікується до +10°У Львові на 18-річну дівчину з будинку впав шматок цегли"Укрзалізниця" запровадила функцію онлайн-купівлі пільгових квитків людям з інвалідністюСьогодні до 22 години у центрі Львова частково не буде водиНа Львівщині автобус наїхав на чоловіка, який сидів на дорозіНа Пустомитівщині невідомий водій збив пішохода і втікНа олійному заводі «Майола» згоріло 40 тонн насінняНа заході України оголосили штормове попередженняУ Запоріжжі від грипу померло немовляУ Львові від ускладнень кору померла 36-річна жінка
Авторизація
Календар публікацій
«    Січень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Супрун розповіла, чи корисні квашені продукти



В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про те, чим корисні квашені продукти, а також чому взимку українцям варто тримати у холодильнику квашену капусту.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Корисні бактерії містяться не тільки в йогурті. Звичайний салат із квашеної капусти може скласти добру конкуренцію усім найкращим йогуртам. І не тільки», – зазначила Уляна Супрун.

Маринована редиска і капуста, квашений буряк та буряковий квас – це все приклади ферментованих продуктів. Вони набувають нового смаку і властивостей внаслідок дії ферментів, що виділяють бактерії.

У ферментованих продуктах молочно-кислі бактерії поїдають цукри та клітковину овочів чи бобів і утворюють молочну кислоту, що діє як консервант. Вона не дає шкідливим бактеріям та грибкам розмножуватися і псувати продукт.

За словами Супрун, ферментація, або ж заквашування, дозволяє збільшити термін придатності продуктів, зберегти їхню поживну цінність та робить їх ще кориснішими:
  • У ферментованій їжі є пробіотики – живі мікроорганізми, що відіграють важливу роль у роботі кишківника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет і запобігають алергіям, коливанням ваги, схильності до діабету другого типу і підтримують здоровий рівень холестерину.
  • Ферментація змінює властивості їжі. Після цього процесу з’являються нові поліфенольні сполуки із антиоксидантними, протизапальними і навіть антидепресантними властивостями.
До прикладу, азійська ферментована їжа може навіть тамувати тривогу – завдяки бактеріям в ній з’являється гама-амінобутирова кислота, тобто речовина, що підтримує мозок в ясному стані і допомогає долати посттравматичний синдром.
  • Процес ферментації збільшує вміст поживних речовин в продуктах та робить їх корисними.
Квашена капуста – це джерело вітаміну С, пектину, кальцію та сульфорафану. Квашені буряки чи буряковий квас – джерело корисних для печінки та м’язів речовин бетаїну, фолієвої кислоти і нітратів. Соєві продукти, наприклад, місо – джерело вітамінів Е, К, фолієвої кислоти.

Також при споживанні ферментованих овочів, вегетаріанці можуть отримати вітамін В12, який відсутній у продуктах рослинного походження в інших формах.

«Пам’ятайте, що в холодний період року нам може бракувати овочів в раціоні, тому не забувайте й про ферментовані овочі. І про всяк випадок тримайте невеличку банку бабусиної квашеної капусти в холодильнику», – додала Уляна Супрун.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах