Останні новини
Бізнес-гороскоп для всіх знаків зодіаку на 20 березняЯк приготувати пісний сніданок: рецепти на кожний деньЛьвів відвідає відомий фотограф Фабіо Флоріо, щоб взяти участь у мистецькому проекті «Lviv Art Days»Від завтра маршрутка №28 курсуватиме довшеОперація «Мігрант»: у Львові виявили нелегалів з ЯпоніїЗавтра у Залізничний район водопостачання здійснюватиметься з пониженим тискомДТП у Самбірському районі: четверо постраждалихНа трасі “Київ–Чоп” перекинулась фура з цукерками (ФОТО, ВІДЕО)Пожежа в гуртожитку Львова: вогнеборці врятували 40 людей та евакуювали 30 осіб (ВІДЕО)Ціна долара та євро суттєво зросла: курс валют на 19 березняУ яких районах Львова сьогодні не буде світлаСьогодні на Львівщині частина сіл залишаться без газопостачання. ПерелікСиноптик розповіла якю буде погода 19 березняЯкі свята відзначають 19 березняЯк легко перейти на здорове харчування: поради дієтологаГороскоп на 19 березня: поставтеся відповідально до прийняття рішеньПостраждав через виборчий процес: на Прикарпатті побили агітатора одного з кандидатівБізнес-гороскоп на завтра, 19 березня, для всіх знаків зодіакуНа Одещині повісилася 8-річна дитинаЗ 21 березня буде обмежено рух транспортних засобів на вул. СічинськогоНа Львівщині близько 20 тисяч батьків відмовилися вакцинувати дітей від кору
Авторизація
Календар публікацій
«    Березень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Супрун розповіла, чи корисні квашені продукти



В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про те, чим корисні квашені продукти, а також чому взимку українцям варто тримати у холодильнику квашену капусту.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Корисні бактерії містяться не тільки в йогурті. Звичайний салат із квашеної капусти може скласти добру конкуренцію усім найкращим йогуртам. І не тільки», – зазначила Уляна Супрун.

Маринована редиска і капуста, квашений буряк та буряковий квас – це все приклади ферментованих продуктів. Вони набувають нового смаку і властивостей внаслідок дії ферментів, що виділяють бактерії.

У ферментованих продуктах молочно-кислі бактерії поїдають цукри та клітковину овочів чи бобів і утворюють молочну кислоту, що діє як консервант. Вона не дає шкідливим бактеріям та грибкам розмножуватися і псувати продукт.

За словами Супрун, ферментація, або ж заквашування, дозволяє збільшити термін придатності продуктів, зберегти їхню поживну цінність та робить їх ще кориснішими:
  • У ферментованій їжі є пробіотики – живі мікроорганізми, що відіграють важливу роль у роботі кишківника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет і запобігають алергіям, коливанням ваги, схильності до діабету другого типу і підтримують здоровий рівень холестерину.
  • Ферментація змінює властивості їжі. Після цього процесу з’являються нові поліфенольні сполуки із антиоксидантними, протизапальними і навіть антидепресантними властивостями.
До прикладу, азійська ферментована їжа може навіть тамувати тривогу – завдяки бактеріям в ній з’являється гама-амінобутирова кислота, тобто речовина, що підтримує мозок в ясному стані і допомогає долати посттравматичний синдром.
  • Процес ферментації збільшує вміст поживних речовин в продуктах та робить їх корисними.
Квашена капуста – це джерело вітаміну С, пектину, кальцію та сульфорафану. Квашені буряки чи буряковий квас – джерело корисних для печінки та м’язів речовин бетаїну, фолієвої кислоти і нітратів. Соєві продукти, наприклад, місо – джерело вітамінів Е, К, фолієвої кислоти.

Також при споживанні ферментованих овочів, вегетаріанці можуть отримати вітамін В12, який відсутній у продуктах рослинного походження в інших формах.

«Пам’ятайте, що в холодний період року нам може бракувати овочів в раціоні, тому не забувайте й про ферментовані овочі. І про всяк випадок тримайте невеличку банку бабусиної квашеної капусти в холодильнику», – додала Уляна Супрун.
Рейтинг:
-
0
+
загрузка...
Додати коментар

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код:

Новини партнерів
Ми у соцмережах